FAQs

Veelgestelde Vragen (FAQs)

1. Wat voor producten verkopen jullie?

Antwoord:
Bij JouwFitStore verkopen we een breed scala aan producten voor gezondheid en welzijn, fitnessapparatuur en -accessoires, en sportkleding. Van voedingssupplementen en wellnessproducten tot hoogwaardige fitnessuitrusting en stijlvolle sportkleding, we hebben alles wat je nodig hebt om je gezondheid en fitnessdoelen te bereiken.

2. Hoe weet ik welke maat kleding ik moet bestellen?

Antwoord:
We hebben een maattabel beschikbaar op elke productpagina voor kleding. Raadpleeg deze tabel en meet je lichaam om de juiste maat te kiezen. Als je nog steeds twijfelt, neem dan contact op met onze klantenservice voor hulp.

3. Wat zijn de verzendkosten en levertijden?

Antwoord:
De verzendkosten en levertijden variëren afhankelijk van je locatie en de producten die je bestelt. Gedetailleerde informatie hierover vind je op onze verzendingspagina. Meestal streven we ernaar om bestellingen binnen 2-5 werkdagen te leveren.

4. Kan ik mijn bestelling retourneren of ruilen?

Antwoord:
Ja, we accepteren retouren en ruilen binnen 30 dagen na aankoop, mits de producten in originele staat verkeren. Raadpleeg ons retourbeleid voor meer details over hoe je een retour of ruiling kunt aanvragen.

5. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice?

Antwoord:
Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier op onze website, per e-mail op [e-mailadres]. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren op alle vragen.

6. Bieden jullie kortingen of promoties aan?

Antwoord:
Ja, we bieden regelmatig kortingen en promoties aan. Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen en speciale deals.

7. Hoe weet ik of een fitnessapparaat geschikt is voor mijn trainingsniveau?

Antwoord:
Onze productbeschrijvingen bevatten informatie over het aanbevolen gebruik en het trainingsniveau voor elk apparaat. Als je nog vragen hebt, kan ons deskundige team je helpen bij het kiezen van de juiste apparatuur op basis van je doelen en fitnessniveau.

8. Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Antwoord:
Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail met een trackingnummer. Gebruik dit nummer om je bestelling online te volgen via de website van de vervoerder.

Hopelijk helpen deze veelgestelde vragen om je klanten de informatie te geven die ze nodig hebben